Vaalinalus tunnelmissa

Lähiviikot ainakin 19 4. asti vallitsee maassamme suuren juhlan tuntu.   Ei kyse ole jalkapallon, jääkiekon tai muun urheilulajin MM tai EM ei edes SM kisoista vaan maan tulevaisuuden kan-  nalta paljon tärkeämmästä.   Väki rientää , tai ainakin lähes puolet meistä 19.4. uurnille valitse- maan kansalle kahtasataa kansankurjistajaa. Anteeksi kansanedustajaa  piti sanomani, jotenkin vain ajatus muuttui sanaksi ennen valmiiksi tuloaan.  Toisaalta eiväthän valitut oikeasti mitään kansanedustajia ole. Puolueensa pikemminkin, sen etu kulkee aina edellä. On kuljettava muuten saattaa olla seuraavien vaalien aikaan poissa ehdokaslistoilta.  Toiseksi puolueethan ne tärkeim- mät  ministeri ,valiokunta  sun muut paikat jakavat, ei niihin paljoa kansalla  sanansijaa. Lojaali ennen muuta puolueelle pitää ja kannattaa siis olla.  Äänestäjät ovat toki tärkeitä niin pitkään kunnes äänet on laskettu.  Sitten joutavat unhoon
. Meille äänestäjille vaalinalus aika on yhtä juhlaa. Hyvinvointi valtion pelastajiksi ilmoittautu- neiden porukat jakavat  turuilla ja toreilla kilvan sun seitsemän sortin soppaa,  toiset kaffetta ihan nisupullan kera. Saa  pitkästä aikaa työttömät ja vähävaraisetkin ruokailla muualla kuin Hurstin ja kaltaistensa leipäjonoissa. Kenenkään ei ole nyt tarvis tuntea syrjäytyneisyyttä,  kun ymmärtäjiä ja selkään taputtelijoita riittää, kaikkien kavereita, ihmisiä numeroiden takana.  Eri juttu on vaalien jälkeen, monesti on tuntunut selkään taputtelu vaihtuneen selkään puukotukseksi. Hyväuskoisia on  kaiketi lupa jymäyttää.   Hyvällä syyllä tätä tuulipukuisen kansan uurnavaellusta ja puolue uskollisuutta hölmöläisten hommaksi voi kutsua.    Samat naamat vallassa vuodesta toiseen, samat puolueet  pian sata vuotta ja tähän on tultu. Alas ajettuun konkurssikypsään x- hyvinvointivaltioon Vähän olemme kuin hyväuskoinen naisihminen joka ottaa  juopon väkivaltaan  taipuvaisen ukon ajatellen muuttavansa hänet ajan kanssa.  Harvoin muuttuu, eihän koirakaan karvoistaan pääse.            Eivät muutu myöskään puolueet, vaan kuten juopon eukolla monenkin turpiin saannin jälkeen niin  myös vaalikansalla uskoa muutokseen tuntuu riittävän.  Hyvä niin saamme olla toteuttamassa de- mokratiaa.  Edes  hetken.   
Puolueiden vaali strategiaan usein kuuluu muiden puolueiden tai ehdokkaiden hienovarainen piikittely joka toisinaan menee aina asiattomuuksiin asti, valehdellaankin. Annan esimerkin: Sanovat Kepun pettävän aina.  Eihän se voi pitää paikkaansa sillä jos pettäminen tapahtuu aina on  selvää puolueen ainakin siinä suhteessa on luotettava.  Ei siis petä koska pettää, pitävät ainakin tuon perusominaisuutensa.
Lopuksi säätiedotus:   Seuraavien noin kolmen viikon aikana laajasti koko maan alueella liikkuu     epämääräisiä pääosin katteettomia lupauksia mm. paremmasta huomisesta. Ilmiön perimmäistä syytä ei varmuudella tiedetä.  Kyse ei kuitenkaan liene suoranaisesta terrorismista vaikka epämääräisiä tyyppejä kauppakeskusten ja torien liepeillä on nähty useimmiten kasvokuvilla ja numerolla varustettuja lappusia jakamassa.  Kansalaisille varoituksena ilmiö saattaa johtaa harha- kuviin x- hyvinvointi valtiomme pelastumisesta.  Kansalaisten kannattaa miettiä tarkoin ennen päätöstä uskaltautuuko 19. 4 .  jonkin numeroista kopissa ollessaan lappuseensa piirtämään sillä pahimmassa tapauksessa väärästä reagoinnista ilmiöön saattaa seurata loputon määrä leikkauksia.  Silti aina kannattaa äänestää, huomisen muuttumiseen paremmaksi voi yrittää vaikuttaa vain siten.