Maalaistollon ”leikkauslista”

Asun kehä kolmosen ulkopuolella.  Olen siis sen sisäpuolella asuvien mielestä  maalaistollo. Varmaankin niin ja kun sellainen olen myös ajattelen ja tuumailen maalaisjärjellä. Mieleen on tullut asiaa monenmoista. Suuri huolenaihe on maamme tulevaisuus, talous ja arvot , etenkin. Kreikan kohtalo häämöttää taloudellisessa mielessä.  EU- liitos oli hutilyönti Suomelta, yhteinen pohjola olisi taannut paremmin hyvinvointivaltion säilymisen.  Vaan siellä pääkaupunki seudulla ja etenkin Arkadianmäellä ajateltiin toisin.  Neuvostoliiton jälkeen piti synnyttää uusi samantyyppinen systeemi , nyt Saksan ja Ranskan ehdoin.  Angela näyttääkin olevan lähellä onnistumista siinä missä Aadolf aikanaan asevoimin epäonnistui.  Talous lienee vahvempi ase.   Maassamme näitä fiksuja talouteen liittyvien lausuntojen antajia piisaa, on yliopistoproffia joilla varmasti asiantuntemusta onkin, ekonomisteja jotka arvailevat kuin säätä ennustaisivat ja sitten on poliittiset ”asiantuntijat” jotka viis veisaavat asiaan perehtyneiden proffien tai ekonomistien ajatuksista .  Toimivat kuten yleensä oman tai puolueensa etujen edistämiseksi, muut saavat nöyränä kuunnella ja maksaa. Ja maksamaan olemme joutuneet (ja  joudumme), hinnan kovuutta kukaan ei varmuudella osanne sanoa, mutta hyvinvointivaltiolle olemme jo saaneet sanoa  godbye.  Politiikot vakuut -televat asioiden olevan hanskassa , tarjoavat erilaisia tilastoja ja listoja puheidensa tueksi joiden avuin säästöjä kuulemma tulee. Me tienaamme loihe eräskin vanha(nen) pääministeri aikanaan lau-sumaan.  Varmasti joku loikkari Katainen  kumppaneineen tienaakin, maksoimmehan  n. 45mil- joonaa hänen apulaiskomissaariksi työllistämisestään.   Mitenhän sekin takaisin tulee?   Hiukka liian arvokasta moinen työllistäminen, kortistossakin olisi mies tullut edukkaammaksi. Mutta ,sitten asiaan  politiikkojen listojen innoittamana tein minäkin alla olevan  ”maalaisjärki” listan yhteiskuntamme talouden tasapainoon saattamisen edistämiseksi. Uskon esille tuomieni toimenpiteiden avuin talouden  korjaantumiseen, vai mitä tuumitte.  Eli listaukseni, vailla mitään asiantuntemusta, mutta tavallisen tallaajan maalaisjärkeen tukeutuvaa:

  • Alkoholivero alas, saisi olla Alkon hinnat n. 10% Viron hintoja ylemmät. ( Tällöin kukaan tuskin enää vaivautuisi rahtaamaan viinaksiaan naapurista. 2014 tuotiin virallisen tilaston mukaan n.78 miljoonaa litraa.  Totuus  lienee paljon isompi, Virolaistyöntekijät tuovat kotoa työhön palaillessaan myyvät täällä ja vievät paluukuormassa pöllittyä tavaraa kotiin, meikäläiset hakevat pakukuormittain selityksenä omaan käyttöön käy kummin kaiman synttärit yms.).
  • Maahanmuuttajille kielen osaamispakko ja avustukset vain määräaikaisiksi (esim. 6kk),ellei työllisty niin tulkoon toimeen miten tulee. (Ei houkuttelisi enää sossuturvan vuoksi tulijoita)
  • Suomessa työtä tekevien verotulot Suomeen. Myös suomalaisyritysten joilla bulvaani -yrityksiä Vironmaalla.
  • Rikoksista tuomituille maahanmuuttajille/pakolaisille  palautus lähtömaahan.  ( Vaihtoeh- toisesti ulkoistetaan koko vankeinhoito järjestelmä Venäjälle,  hyötynä talouden lisäksi lähentyvät välit suureen naapuriin. Uskoisin säästöjä tulevan ja tulisi myös testattua miten kovemmaksi tiedetyt olosuhteet vaikuttavat rikostilastoihin).
  • Trafimaksut pois, autovero alemmaksi.(Liikenneturvallisuus paranisi autokannan paranemisen myötä. Tosin tiestö alkaa olla siinä kunnossa , että traktori tai mönkijä ovat käyttökelpoisimmat ajopelit.
  • Kansanedustajien määrä sataan tai sataan viiteenkymmeneen. (Väkiluvultaan paljon isompiakin kansakuntia hallinnoidaan samalla jopa pienemmällä porukalla. Myös virkamieskuntaa voisi alas ajaa, valtiolla viranhaltijoina n. 75.000 henkeä, kunnilla lähes 450.000 ja kirkollakin 20.000.  Heidän palkkansa kustannetaan muutaman vielä tuottavaa työtä tekevän suomalaisen verorahoilla. 
  • Eläkekatto esim. 4000€.  (Sillä pitäisi toimeen tulla, sen verran eläkettä saavat kun ovat työurallaan tahkonneet jo melkoisesti massia).
  • Yrityksille ulkomaalaistyöntekijä kiintiöt esim. tyyliin  vain yksi ulkomainen aina  5 tai 10 kotimaista  kohden. (Työttömyys syö varallisuutta maassa ja  yritykset palkkaavat kernaasti lähes orjapalkoin vierastyövoimaa. Hommaavat heille asunnon jonka vuokran perivät palkasta.  Vierastyövoima usein myös ammattitaidotonta olkoonkin , että lähes kaikki ”pakolaiset” ovat insinöörejä , lääkäreitä ym. akateemisesti koulutettuja. Paperinsa tosin tietysti jääneet kotomaahan.)
  • Oikeastaan kun lähes kaikki on ulkoistettu ulkoistetaan myös eduskunta, luonteva jatke kun päätöksenteko on  pitkälti jo ulkoistettu EU:n suurten käsiin.
  • Ja  sitten tärkein: Erotaan eurosta, markka takaisin. (olisi taloudenpitoon helpompaa tehdä korjaavia liikkeitä).
  • Mieluusti erotaan koko EU:sta.  Eihän meillä siellä lopulta mitään valtaa ole sanoo Katainen ja kumppanit  mitä tahansa. Isojen maiden pomot jakelevat ”apukuskin” paikkoja jotta saavat meidät hölmöt pidettyä tyytyväisinä kustantajina).
  • Lopetetaan leikkaaminen, ei talous säästämällä korjaannu vaan parempaa tulosta tekemällä.(Säästämällä eteen tulee lopulta tilanne jolloin säästettävää ei enää ole).

   Siinäpä pääkohdat listalta, lisääkin löytyy vaan tässä ensiapua.  Näin ei ainakaan pitkään voi jatkua  Suomen valtion veromarkat  hupenevat vääriin kohteisiin, ellei korjausliikkeitä tehdä on edessä Kreikan tie.  Sitä kauhukuvaa ei soisi koettavan maalaisjärkeä käyttämään pyrkivä maalaistollo , kehä kolmosen ulkopuolinen asukas Osmo Toivonen Loimaalta